Xiaomi 200W HyperCharge

Xiaomi 200W HyperCharge teknolojisi


Xiaomi 200W HyperCharge yani yüksek hızlı şarj teknolojisini tanıtarak, söz konusu akıllı telefon pazarında bir kez daha liderliği ele geçirdi. Yeni HyperCharge teknolojisi, 4.000 mAh’lik bir telefonu 200W’lık gücü dışarı atarak sadece 8 dakikada tam olarak şarj edebildi. Elbette şirket, telefonun patlamasını engelleyecek güvenlik mekanizmalarını açıklasa da ama o teknolojinin bir diğer yan etkileri konsusunda adeta sessiz kaldı. Neyse ki, Xiaomi temiz çıktı ve en azından şimdilik telefonunuzun pil ömrünü sadece iki yıl içinde %20 azaltacağını kabul ediyor.

Akıllı telefonlarımızın temel bileşenleri olmasına rağmen, piller uçucu bileşimleri nedeniyle her zaman en güvenilmez bileşen olmuştur. Piller, fiilen çalışmalarını mümkün kılan teknik olarak tehlikeli kimyasallara ek olarak, onları nasıl kullandığınıza veya şarj ettiğinize bağlı olarak zamanla önemli ölçüde bozulabilir. İkincisi, bu durumda özellikle önemlidir, çünkü piller daha yüksek watt aldıklarında daha hızlı bozulabilir.

Weibo Xiaomi 200W HyperCharge teknolojisinin, 800 şarj döngüsünden sonra pilin orijinal kapasitesinin yalnızca %80’inin üzerinde bitmesine neden olabileceğini açıkladı . Bu kadar çok tam şarj ve deşarj döngüsü yaklaşık iki yıla kadar çıkabilir. O zaman bu 4.000 mAh pil, aşağı yukarı normal iki yıllık kullanımdan sonra yalnızca yaklaşık 3.200 mAh kapasiteye sahip olacaktı.

Şirket, pillerin 400 döngüden sonra %60 kapasitenin altına düşmemesi gerektiğini belirten Çinli düzenleyicilerin standartları dahilinde olduğunu açıklıyor. Bu bağlamda, Xiaomi’nin rakamları etkileyici görünüyor, ancak hiç kimse telefonlarının pillerinin sadece bir yıl içinde yarı yarıya azalmasını beklemiyor. İnsanların bugünlerde telefonlarını çok daha uzun süre elinde tuttuğu düşünülürse, bu oldukça büyük bir fedakarlık.

Elbette bu tür fedakarlıkları yapan tek kişi Xiaomi değil ve tüm bu hızlı şarj teknolojilerinin beklenen yan etkisi de bu. Bununla birlikte, Xiaomi 200W HyperCharge, pil ömrünün en büyük kısmını alıyor ve ne yazık ki, bugün sahip olduğumuz pil teknolojisinin durumuyla yapmaya devam ettiğimiz ödünler bunlar.

Xiaomi diğer haberler

75 / 100

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.